მოძებნა

ლუდის შემადგენლობა და თვისებები


ნამდვილი ლუდისათვის აუცილებელია 9 კომპონენტის არსებობა. როგორიცაა წყალი, მუხუდო და სხვადასხვა სუნელი. წყალი ლუდში დაახლოების 90%-ია, ამიტომ მას ლუდის შემადგენლობაში წამყვანი ადგილი უკავია. ხშირად მუხუდოს სხვადასხვა თავთავიანი კულტურით ცვლიან. ასეთ სახეცვლილ ლუდს მიეკუთვნება ცნობილი გერმანული ლუდები: ვაისბერი, ვაიზენბერი. ლუდის ხარისხს, როგორც სპეციალისტები აღნიშნავენ, გაფილტვრის ტექნოლოგიები განსაზღვრავს. მის შემადგენობაში, რიგ ქვეყნებში სხვადასხვა კომპონენტებს უმატებენ. მაგ: კარტოფილის ფქვილს ან შაქარს.მაგრამ ყველაფერი ეს ლუდის ხარისხს არ აფუჭებს,უბრალოდ გემოს უცვლის.

კარგ ლუდს ქაფი 3წთ-ზე ადრე არ უნდა უქრებოდეს, იგი უნდა იყოს თეთრი, მკვრივი და შედგებოდეს პატარა ბუშტულებისაგან.

ნაბახუსევზე ლუდი იმ შემთხვევაში შველის, თუ მას გაზგამოცვლილს მივერთმევთ.



ლუდი - სასარგებლო თუ საზიანო?


ლუდი დაბალტინუსიანი, მატონიზირებული გამაგრილებელი სასმელია.იგი ადამიანში მადას აღვიძებს და საკვების მონელების პროცესს უწყობს ხელს.წყაროებიდან ცნობილია,რომ ცხელი ლუდი კბილის ტკივილს აყუჩებს,ამასთანავე ყელის ტკივილსაც კურნავს.ლუდს აგრეთვე ქოლერის წინააღმდეგ სამკურნალოდ იყენებენ.



დღეს ხშირად დავობენ ლუდის მარგებლობისა და სარგებლობის შესახებ. ერთნი ამტკიცებენ, რომ ლუდი თირკმლებში დაგროვილ ქვებს შლის,ამაღლებს იმუნიტეტს. თვლიან, რომ ლუდი ადამიანს ასუქებს, აქვეითებს მამაკაცურ პოტენციებს და კიბოს განვითარებას უწყობს ხელს. იმპოტენციის შესახებ ასეთი დასკვნები მას შემდეგ გავრცელდა, რაც ექსპერტებმა დაადგინეს, რომ გერმანელებს და ჩეხებს,რომლებიც ყველაზე მეტად სვამენ ლუდს 7-9-ჯერ მეტად აღენიშნებათ იმპოტენციის ნიშნები, ვიდრე სხვა ქვაყნებში მცხოვრებ მამაკაცებს. ამ ბრალდების დამამტკიცბელი საბუთები არ არსებობს. სპეციალისტები ამტკიცებენ, რომ ლუდი არც წონის მომატებას იწვევს, რადგან თუ კალორიების მიხედვით ვიმსჯელებთ, იგი არ აღემატება ხილის წვენის ან გაზირებული შაქრანი წყლის კალორიულობას. აქ, რასაკვირველია უნდა გამოვრიცხოტ შავი ლუდი,რომელიც კალორიებით მდიდარია.აქვე დასძენენ,რომ ორგანიზმი 1 ჭიქა კოკა-კოლას უფრო მძიმედ გადაამუშავებს,ვიდრე 3ლ ლუდს.


წყარო : http://ka.wikipedia.org/wiki/ვიკიპედია:ნატახტარი/საკონკურსო/20110319061831/

No comments:

Post a Comment